Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΣΟΥΜΠΕΡΤΙΑΔΑ - 25 & 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 - ΙΔΡΥΜΑ Β & Μ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ

 Franz Schubert: «Η Ωραία Μυλωνού» – «Χειμωνιάτικο Ταξίδι»

 
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζονται σε ένα βράδυ τα δύο μονοδράματα-κύκλοι τραγουδιών των Schubert-Müller, «Η Ωραία Μυλωνού» (Die schöne Müllerin) και το «Χειμωνιάτικο Ταξίδι» (Winterreise) από τον τενόρο Πάνο Λαζαράτο, σε θεατροποιημένη μορφή. Πρόκειται για τη φθίνουσα πορεία ενός νέου από τον απόλυτο έρωτα στο πλήρες υπαρξιακό αδιέξοδο.
Τα δύο μονοδράματα συνδέονται με πληθώρα εμφανών και υπόγειων μουσικών, ψυχολογικών και φιλολογικών ρευμάτων που μπορούν να αναδειχθούν μέσα από την ενιαία παράσταση.
Ανάμεσα στους δύο κύκλους ως Intermezzo ακούγονται οι παραλλαγές του Schubert στο τραγούδι «Trockne Blumen» από την «Ωραία Μυλωνού» και η διασκευή του Theobald Böhm στο πρώτο τραγούδι από το «Χειμωνιάτικο Ταξίδι», «Gute Nacht». Και τα δύο έργα είναι γραμμένα για φλάουτο και πιάνο.
Τον Πάνο Λαζαράτο συνοδεύει στο πιάνο ο Νίκος Βασιλείου στην «Ωραία Μυλωνού» και ο Τίτος Γουβέλης στο «Χειμωνιάτικο Ταξίδι». Φλάουτο παίζει η Ναταλία Γεράκη. Την σκηνοθεσία των δύο μονοδραμάτων έχει επιμεληθεί η Αγγέλα Σαρόγλου. Βοηθός Σκηνοθέτη : Κωνσταντίνα Ψωμά
 
Πάνος Λαζαράτος τενόρος
Ναταλία Γεράκη φλάουτο
Νίκος Βασιλείου πιάνο
Τίτος Γουβέλης πιάνο
Αγγέλα Σαρόγλου σκηνοθεσία
Κωνσταντίνα Ψωμά βοηθός σκηνοθέτη
 
Πέμπτη 25 & Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018
Εισιτήρια: 20, 15, 10 ευρώ
Πληροφορίες-κρατήσεις: 2103611206