ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ Β.& Μ. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ

Η ΦΩΝΗ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ Wanderung-Περιπλάνηση: Schubert, Tosti, Canzone Napolitane, Chansons Françaises, Χατζιδάκις 18 Δεκεμβρίου 2014 Χώρος > Αμφιθέατρο Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη

Η ΦΩΝΗ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ
Wanderung-Περιπλάνηση: Schubert, Tosti, Canzone Napolitane, Chansons Françaises, Χατζιδάκις
 
18 Δεκεμβρίου 2014
Χώρος > Αμφιθέατρο Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη
Με βάση το γερμανικό Lied και επίστρωση φτιαγμένη από υλικά άλλων μουσικών παραδόσεων, ένα πρωτότυπο μωσαϊκό προσπαθεί να εκφράσει μουσικά και ποιητικά το αίσθημα της περιπλάνησης του ερωτικού υποκειμένου στο χώρο και το χρόνο.

Το πρώτο μέρος είναι αφιερωμένο στον Franz Schubert. Τραγούδια σταθμοί του χειμωνιάτικου ταξιδιού (Gute Nacht, Gefrorene Tränen, der Lindenbaum, Einsamkeit, die Post) πλέκονται με τραγούδια από άλλους κύκλους σε μια εσωτερική πορεία προς την ομίχλη. Αποσπάσματα ερωτικού λόγου από την αρχαία τραγωδία και τον Σαίξπηρ υπογραμμίζουν και σχολιάζουν.

Το δεύτερο μέρος σηματοδοτεί μια βίαιη και επώδυνη αναγέννηση που δεν είναι παρά το τέλος μιας αρχής και η αρχή ενός τέλους. Tosti, γαλλικό chanson, σπανιόλικες θαρθουέλες, ναπολιτάνικο τραγούδι, Γιάννης Σπανός και Μάνος Χατζιδάκις, πλαισιωμένοι από ελυτικούς, σεφερικούς και καβαφικούς στίχους οδηγούν την περιπλάνηση στην αρχέγονη συνειδητοποίηση: Οδός άνω και κάτω μία και η αυτή.

Πάνος Λαζαράτος τραγούδι

 
Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Ώρα
: 20.30

Εισιτήρια: 20, 15, 10 €
  
Πληροφορίες: 210-3611206, http://www.thf.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=64&eventid=598
 
Έντυπο: κάνετε κλικ εδώ